Ez itt az







Ééééés Artur!

vau.



Keress

Olvass el!

 Olvasd emailben!

 Feedburner

A kommentelésről

varoskepp(at)gmail(dot)com

Utolsó kommentek

  • retek.: @Gabor Lendvai: Kedves Gábor! Engem már igen régóta érdekel, hogy miért lettek éppen ezek a póznák... (2023.02.28. 15:20) Lámpavasnak támaszkodva...
  • kisemma: Azt nem is említettem, hogy hol olvastam először az elektromos infrafűtésről. Ezen az oldalon tudt... (2021.04.16. 10:52) Illeszkedő 70-es évek
  • kisemma: Milyen hosszú idő...Ha már a kortálló dolgokról beszélünk. Például a harmadik generációs elektromo... (2021.04.16. 10:51) Illeszkedő 70-es évek
  • kisemma: Nagyon érdekes, tetszett a bejegyzés. Nagyon aktuális számomra a lakberendezés, hiszen éppen lakás... (2021.04.16. 10:49) Pecha Kucha Night
  • kisemma: Sziasztok! Nagyon érdekel engem is az építészet és korszerűség. Éppen valamelyik nap egy nagyon ér... (2021.04.16. 10:48) Budapest, a megskalpolt város
  • Utolsó 20

2008.10.16. 10:47 BDzsH

Megújult a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épülete

Tekintettel arra, hogy igen közel lakom a címsorban szereplő épülethez, volt alkalmam követni az elmúlt években sorsát. Egy darabig kapott egy védőállványzatot a járda még 2006-ban, aztán a zavaros politikai események, és az efféle építkezési kellékek harci eszközzé való avanzsálása után azt szépen lebontották. Ekkor jött az újabb megoldás: zöld hálóval bevonták a főpárkányt, aminek díszei - állítólag - szép ütemben elkezdtek potyogni.

 

Megújuló utcakép Józsefvárosban (jobboldalt a rádió)

Aztán 2008. nyarán jött a meglepetés. Mikor hazaérkeztem a szokásos két-hét-Balaton-ról, a rádió Bródy Sándor utcai épülete állványba borulva fogadott. A felújítást pedig egy-két hete befejezték. A legfontosabb változás, hogy kicserélték a fehér, műanyag, egy üvegtáblás ablakokat, a hagyományokat jobban követő, barna, ugyanakkor szintén műanyag ablakokra. Az összkép mindenképpen szebb.

 

 Sárga maradt - sebaj

Azért gondoltam külön szólni e felújításról, mert nagyon aggasztó ami ma Budapesten ablak-fronton zajlik. A közelmúltban rendeztek is erről egy konferenciát ha jól tudom. Hiába mondja ki ugyanis szinte az összes kerületi építési szabályzat, hogy az új ablakok osztásának meg kell egyezni a régivel, számtalan helyet látok, ahol nem így történt. A régi fa ablakok műanyagra való lecserélése pedig sajnos sokszor nagyon megtöri a házak történetiségét. Ráadásul a magyar pályázati rendszer olyan, hogy nem az egész ház köteles együtt pályázni nyílászárócserére, hanem egy-egy háztartás. El lehet képzelni, hányféle ablakunk lesz egy idő után egyazon épületen. Olyan ez mintha homlokzatfelújításra is egyenként pályáznának a háztartások a hozzájuk tartozó falfelülettel. Vicc... Csak röhögni nincs kedvem!

A rádió épülete minden esetre jobban fest mint korábban!

Magyar Rádió, VIII. kerület, Bródy Sándor utca 5-7

BDzsH

vissza a főoldalra

 

4 komment

Címkék: budapest örömhír ablakok viii.ker


A bejegyzés trackback címe:

https://varoskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr55715236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2008.10.16. 15:44:24

azt ugye tudjuk, hogy a király utcán talán a kertész utca sarkon az egyik emeleti lakásnak sikerült a homlokzaton csak a maga falfelületét kifestenie.

thyles (törölt) 2008.10.16. 17:22:45

Az utsó bekezdés fontos problémát érint, elképesztő, milyen nyílászáró-retteneteket láthat az ember.

A műanyagok eleve bumfordiak, a szebbekről is süt az odanemillőség. Különösen fájó, amikor vmi kiemelt helyen lévő, városképileg is fontos homlokzatot otrombítanak el. (Szvsz legdurvább a Nádor-udvar vmelyik emeleti ablaksora, Szt. István krt.)

Amúgy tlg nagyon jó ez a blog, bár a felvetett témák elszomorítják az embert, de hát erről nem ti tehettek :(

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2008.10.16. 17:27:40

Köszönünk minden elismerő szót!

Az ablakokról külön poszt is lesz majd később, de elég sok minden áll most sorban, úgy hogy eltelhet majd egy kis idő míg terítékre kerül. Na meg annak kicsit utána is akarok menni, nem csak kattintatni kettőt az utcában, mint ennél a cikknél!

Dinnye Utca 2008.10.17. 17:26:35

Sziasztok, Szertetnek felvenni veletek a kapcsolatot, mivel nagyon hasonlo ugyben vagyunk erdekeltek.

A
dinnyeulaszlosarka.blog.hu/
blog, pont a varoskepi gondolkozas hianyzik. Kivancsiak vagyunk, h neketek milyen tapasztalatotok van a utcakep megvedeseben.

KOSZ!!!

Dinnye Utca

süti beállítások módosítása